Poseta: 466
» Home ]  [ » Studio ]  [ » O nama ]  [ » Česta pitanja ]  [ » Linkovi ]  [ » Kontakt ]
 

» Da li tetoviranje boli?


Da. Tetoviranje je donekle neugodno, ali sasvim podnošljiva procedura koju milioni ljudi izdrže bez ikakvih problema. Poseta zubaru i depilacija su neuporedivo bolniji procesi. Tetoviranje prouzrokuje iritirajući peckavi osećaj čiji intenzitet zavisi od mesta na kojem se tetovirate i Vaše individualne osetljivosti. Nikakvi anestetici, droge niti alkohol ne smeju se koristiti jer loše utiču na završni izgled i kvalitet tetovaže. Ukoliko sumnjamo da ste pod uticajem bilo čega nabrojanog odbićemo Vas i zamoliti da se udaljite.
» Da li tetoviranje škodi?


Ne škodi, ukoliko ste za svog majstora izabrali profesionalca, koji koristi igle samo jednom i koji svu opremu steriliše Autoklaw sterilizatorom.
» Na šta nas morate upozoriti?


Jedino na šta nas morate upozoriti, što i naš zakon nalaže, je da li ste zaraženi Hepatitom A, B ili C (žuticom) ili HIV virusom (sidom).
» Šta ako niste punoletni?


Nema zakona koji propisuje starosnu granicu za tetoviranje. Svaki studio ima svoje pravilnike i etičke norme. Kod nas ukoliko ste stariji od 16 a mlađi od 18 godina, možete biti usluženi u pratnji jednog od roditelja ili staratelja. Vi i Vaš pratilac morate pokazati odgovarajuće lične dokumente sa slikama.
» Kako ćete zaštiti tetovažu?


Zaštitna folija se nosi narednih 2 sata. Nakon toga, tetovažu je potrebno lepo oprati vodom i pH neutralnim sapunom. Tetovažu prati dok cela površina ne bude glatka. Opranu tetovažu lagano osušiti peškirom ili papirnim ubrusom, i na suvoj koži naneti sloj PANTENOL kreme, tako da se cela površina beli od kreme. Ovaj postupak ponoviti uveče, kao i prvo jutro. Nakon toga, više tetovažu nemojte prati, samo je mažite kremom narednih 7 - 10 dana, 4 - 5 puta dnevno dok se skroz ne isperuta.
» Kako izabrati tetovažu?


Po pravilu, većina klijenata prvi put zahteva premalenu sliku pretrpanu sa što više detalja i to na mestu za koje uopšte nije prikladna odbijajući pri tom svaki savet te tvrdeći da je to prva i poslednja tetovaža koju će uraditi. U stvarnosti se velika većina klijenata, po našem iskustvu, vraća s željom da prošire prvu tetovažu jer im je ona nakon kratkog vremena postala premalena. Mnogi klijenti svaki put stavljaju nove, veće i kvalitetnije odabrane tetovaže jer su se nakon prve oslobodili straha od bola i reakcija okoline. Zatražite pomoć pri izboru dizajna i mesta na telu, mi ćemo Vas savetovati tako da Vasa tetovaža bude proširiva ili uklopiva u eventualne veće slike, kao i prilagođena delu tela koji želite ukrasiti. Ako ipak smatrate da Vaša tetovaža mora biti baš mala izbegavajte detaljne i komplikovane slike jer će se za par godina zamutiti i postati potpuno nejasne.
» Kakvi stilovi postoje?


Većina dizajna za tetoviranje se može svrstati u nekoliko osnovnih stilova od kojih se neki mogu kombinovati. Najrašireniji su: Tribal, Celtic, Haida, Realistic, Fantasy, Japanese, Old School, New School i Biomechanical. Više o njima možete pročitati na stranici Stilovi.
» Kakve boje koristite?


Boje koje koristimo su "Starbrite", 50 različitih tonova i sve su odobrene za upotrebu prilikom tetoviranja od strane Evropske Unije, za šta imamo i sertifikat. Nisu toksične i ne izazivaju alergije nijednog tipa.


Učitavanje u toku...
» Česta pitanja

» Da li boli? » Da li škodi? » Uslovi? » Nemate 18? » Zaštita? » Kako izabrati?? » Stilovi? » Boje?